Rapeakuorinen uunikinkku
Tarjoa kinkku viipaloituna rapeaksi paistetun kamaran, paistettujen omenalohkojen, kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kg tuoretta luutonta kinkkua kamaroineen
- suolaa
- pippuria
- ½ rkl jauhettua inkivääriä
- 2 dl vettä
- 2½ dl omenamehutiivistettä
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita paistamiseen
- 1-2 omenaa
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kamaran läpi viistoja ristikkäisviiltoja 2-3 cm välein. Mausta kinkku suolalla, pippurilla ja inkiväärillä. Aseta kinkku kamarapuoli alaspäin uunivuokaan ja kaada pannulle vettä niin, että pohja peittyy. Nosta vuoka uuniin.
2. Käännä kinkku 30 minuutin jälkeen ja työnnä siihen paistinlämpömittari. Lisää vuokaan omenamehu. Nesteen korkeuden tulisi olla 1 cm. Kypsennä, kunnes lämpömittari näyttää 75 astetta (noin 30 minuuttia). Poimi rapeat kamararuudut yksi kerrallaan käsin sitä mukaa kun ne tulevat ruskeiksi. Tarjoile ne lisukkeina. Ota kinkku uunista ja anna sen vetäytyä ennen leikkaamista. Ota paistinliemi talteen.
3. Kuori omenat ja poista niistä siemenet. Leikkaa omenat lohkoiksi ja paista niitä voissa, kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. Pidä omenalohkot lämpiminä tarjoiluhetkeen asti. Siivilöi paistinliemi ja keitä sitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä noin 5 dl. Tee voista ja vehnäjauhoista suurus. Lisää suurusta paistinliemeen samalla sekoittaen, kunnes kastike on riittävän sakeaa. Anna kastikkeen kiehua 4-5 minuuttia ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Tarjoile kinkku keitettyjen perunoiden, omenalohkojen ja kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi