Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pak choi seesamikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, pak choita eli pinaattikiinankaalia kutsutaan myös nimillä pak soi, bok choy, bok choi sekä tai sai. Se on kaalilajike, jossa on paljon terveellisiä vitamiineja.

Neljälle

  • 500 g pak choita
  • vettä ja suolaa

Seesamikastike

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl rapsiöljyä
  • 2 rkl tahinia
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 tl raakaruokosokeria
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • riisiä vihannesten kanssa keitettynä

Valmistusohje

1. Huuhdo pak choi huolellisesti ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja ryöppää kaalia muutama minuutti. Valuta lävikössä.

2. Seesamikastike: Kuori ja viipaloi valkosipuli, paista rapsiöljyssä. Sekoita tahini, vesi, soija ja sokeri pienessä kattilassa. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila liedeltä ja lisää seesaminsiemenet ja valkosipuli.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita pak choi voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Lusikoi päälle seesamikastiketta ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile vihannesriisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalisalaatti