Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustoinen vehnä-punakaalisalaatti

Julkaistu 30.12.2015 14:51

30.12.2015 Hellapoliisin herkkusalaatti maistuu vaikkapa uudenvuoden juhlapöydässä.

6 annosta

  • 100 g vihreää vehnää
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 250 g punakaalia
  • 1 päärynä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl sitruunalla maustettua oliivi- tai avokadoöljyä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 punainen chilipaprika
  • mustapippuria

Valmistusohje

Keitä vehnä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä, kunnes vehnä on kypsää ja neste imeytynyt.

Raasta punakaali ja päärynä karkealla raastinterällä.

Hienonna sipuli. Kuumenna sitruunalla maustettu öljy pannulla ja kuullota punakaalia, päärynää ja sipulia hetki.

Lisää joukkoon kuutioitu fetajuusto, kuivattu rakuuna, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnettu chilipaprika. Kääntele hetki.

Mausta mustapippurilla.

Sekoita ainekset vehnän joukkoon ja tarkista maku.

Tarjoa salaatti kylmänä tai lämpimänä.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalisalaatti