Juustoinen vehnä-punakaalisalaatti
30.12.2015 Hellapoliisin herkkusalaatti maistuu vaikkapa uudenvuoden juhlapöydässä.
6 annosta
- 100 g vihreää vehnää
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 250 g punakaalia
- 1 päärynä
- 1 sipuli
- 1 rkl sitruunalla maustettua oliivi- tai avokadoöljyä
- 200 g fetajuustoa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 5 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 punainen chilipaprika
- mustapippuria
Valmistusohje
Keitä vehnä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä, kunnes vehnä on kypsää ja neste imeytynyt.
Raasta punakaali ja päärynä karkealla raastinterällä.
Hienonna sipuli. Kuumenna sitruunalla maustettu öljy pannulla ja kuullota punakaalia, päärynää ja sipulia hetki.
Lisää joukkoon kuutioitu fetajuusto, kuivattu rakuuna, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnettu chilipaprika. Kääntele hetki.
Mausta mustapippurilla.
Sekoita ainekset vehnän joukkoon ja tarkista maku.
Tarjoa salaatti kylmänä tai lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku