Perunacurry
Tämä mausteinen, hapanimelä perunacurry valmistu nopeasti ja on sellaisenaan täyttävä ruoka. Jos haluat vahvistaa curryn hapanimelää makua, lisää sokerin ja sitruunamehun määrää. Tarjoa sellaisenaan leivän kera tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 4 sipulia
- 1-2 vihreää chilipalkoa
- ½ dl ruokaöljyä
- ½ tl sinapinsiemeniä
- ½ tl kurkumaa
- ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
- ½ tl jauhettua korianteria
- ½ tl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilipaloista siemenet ja hienonna palot.
2. Kuumenna öljy paistin- tai wokkipannulla. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu sinapinsiemen saa sen tirisemään. Kuumenna sinapinsiemeniä 5-10 sekuntia, lisää kurkuma, juustokuminansiemenet, chili ja hienonnettu sipuli. Kuullota pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
3. Lisää joukkoon perunat ja kuullota vielä 4-5 minuuttia samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon korianteri, sokeri, suola ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"