Merikrottia hapanimeläkastikkeessa

Tämä on kiinalaisvaikutteinen kalaruokalaji. Valmista se mielellään wokkipannussa. Merikrotin voi vaihtaa johonkin muuhun kiinteään kalaan, kuten kuhaan. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Neljälle

  • 400 g merikrottifileetä
  • 250 g parsakaalia (brokkolia)
  • 1 sitruuna
  • ½ dl neutraalia öljyä
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl kidesokeria
  • 1 ½ rkl tomaattipyreetä
  • 1 ½ tl kiinalaista soijaa
  • 2 ½ dl kalalientä
  • 3 tl maissitärkkelystä (maizenaa)
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Leikkaa parsakaali karkeasti. Sekoita punaviinietikka, sokeri, tomaattipyree, soija, kalaliemi ja maizena kastikkeeksi. Leikkaa kala puolen tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi. Purista sitruunasta mehu. Kaada sitruunamehu kalan päälle ja valele kunnolla. Anna sen jälkeen ylimääräisen mehun valua pois hyvin.

2. Kuumenna öljy kuumaksi wokissa tai paistinpannussa. Laita kalat pannuun ja paista paloja 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Laita kalat tarjoiluvadille ja peitä foliolla.

3. Lisää pannuun tilkka öljyä ja paista parsakaali samalla sekoittaen 2-3 minuuttia. Kaada kastike brokkolin päälle pannulle ja sekoita kunnes kastike paksunee. Kaada sitten kaikki kalan päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!