Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Merikrottia hapanimeläkastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kiinalaisvaikutteinen kalaruokalaji. Valmista se mielellään wokkipannussa. Merikrotin voi vaihtaa johonkin muuhun kiinteään kalaan, kuten kuhaan. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Neljälle

  • 400 g merikrottifileetä
  • 250 g parsakaalia (brokkolia)
  • 1 sitruuna
  • ½ dl neutraalia öljyä
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl kidesokeria
  • 1 ½ rkl tomaattipyreetä
  • 1 ½ tl kiinalaista soijaa
  • 2 ½ dl kalalientä
  • 3 tl maissitärkkelystä (maizenaa)
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Leikkaa parsakaali karkeasti. Sekoita punaviinietikka, sokeri, tomaattipyree, soija, kalaliemi ja maizena kastikkeeksi. Leikkaa kala puolen tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi. Purista sitruunasta mehu. Kaada sitruunamehu kalan päälle ja valele kunnolla. Anna sen jälkeen ylimääräisen mehun valua pois hyvin.

2. Kuumenna öljy kuumaksi wokissa tai paistinpannussa. Laita kalat pannuun ja paista paloja 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Laita kalat tarjoiluvadille ja peitä foliolla.

3. Lisää pannuun tilkka öljyä ja paista parsakaali samalla sekoittaen 2-3 minuuttia. Kaada kastike brokkolin päälle pannulle ja sekoita kunnes kastike paksunee. Kaada sitten kaikki kalan päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee