Valmiista nyhtökaurapihveistä valmistuu grillissä helposti herkullinen kasvispita, joka kruunataan herkullisella kaalisalaatilla ja majoneesilla. Hurmaavan reseptin laati Teresa Välimäki Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.
4 annosta
- 4 nyhtökaurapihviä (Gold&Green)
- 1 pss pihvien kastiketta
- 4 pitaleipätaskua
Kaali-omenasalaatti
- Pala puna- ja/tai valkokaalia
- 2 hapokasta omenaa
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 dl kreikkalaista jogurttia
- 0,5 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Sweet chili- majoneesi
- 2 dl valmista majoneesia
- 0,5 dl Sweet Chili- kastiketta
- ½ sitruunan mehu
- ripaus suolaa
lisäksi
- kourallinen rucolaa
Valmistusohje
Valmista ensin salaatti. Raasta tai suikaloi kaali ja omenat ohuenohuiksi suikaleiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipulin kynsi. Sekoita kasvissuikaleiden joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä sokeri. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin.
Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja jätä tekeytymään.
Grillaa nyhtökaurapihvejä ja valele niitä grillaamisen aikana maustekastikkeella.
Halkaise pitataskut ja täytä ne kaali-omenasalaatilla. Lisää taskuihin kuumat pihvit ja viimeistele sweet chili- majoneesilla ja tuoreella rucolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa