Vihanneskastike tai -keitto
Tähän kastikkeeseen vihannekset soseutetaan sileäksi seokseksi. Resepti on kotoisin Intiasta, jossa sitä käytetään vegetaarisena riisin lisäkkeenä. Ohenna kaksinkertaisella vesimäärällä, niin saat vihanneskeiton kastikkeen sijaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 3 porkkanaa
- 1 pieni kukkakaali
- 1 valkosipulinkynsi
- 250 g pakasteherneitä
- 1 tl kurkumaa
- 2 tl chilijauhetta
- 1 tl mustaa juustokuminaa
- 2 ruskeaa kardemumman siemenkotaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl öljyä
- 2 tl mustia sinapinsiemeniä
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Jaa kukkakaali nupuiksi. Kuori valkosipulinkynsi. Keitä porkkanoita, kukkakaalia ja herneitä vedessä, johon on lisätty kurkuma, chili, juustokumina, kardemumma ja suola. Keitä vihannekset hyvin pehmeiksi, noin 25 minuuttia. Survo ne liemessään karkeahkoksi soseeksi.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa, kunnes se sihisee, kun siihen pudottaa sinapinsiemenen. Paista sinapinsiemeniä öljyssä muutama sekunti, purista joukkoon valkosipuli ja paista ruskeaksi, mutta varo polttamasta.
3. Kaada sinapinsiemen-valkosipuliseos kastikkeeseen, sekoita ja keitä 3-4 minuuttia. Vedä kattila liedeltä ja anna kastikkeen vetäytyä kannen alla vielä viitisen minuuttia. Ota pois kardemummakodat ja suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa