Vihanneskastike tai -keitto

Tähän kastikkeeseen vihannekset soseutetaan sileäksi seokseksi. Resepti on kotoisin Intiasta, jossa sitä käytetään vegetaarisena riisin lisäkkeenä. Ohenna kaksinkertaisella vesimäärällä, niin saat vihanneskeiton kastikkeen sijaan.

Neljälle

  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 250 g pakasteherneitä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl chilijauhetta
  • 1 tl mustaa juustokuminaa
  • 2 ruskeaa kardemumman siemenkotaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl mustia sinapinsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Jaa kukkakaali nupuiksi. Kuori valkosipulinkynsi. Keitä porkkanoita, kukkakaalia ja herneitä vedessä, johon on lisätty kurkuma, chili, juustokumina, kardemumma ja suola. Keitä vihannekset hyvin pehmeiksi, noin 25 minuuttia. Survo ne liemessään karkeahkoksi soseeksi.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa, kunnes se sihisee, kun siihen pudottaa sinapinsiemenen. Paista sinapinsiemeniä öljyssä muutama sekunti, purista joukkoon valkosipuli ja paista ruskeaksi, mutta varo polttamasta.

3. Kaada sinapinsiemen-valkosipuliseos kastikkeeseen, sekoita ja keitä 3-4 minuuttia. Vedä kattila liedeltä ja anna kastikkeen vetäytyä kannen alla vielä viitisen minuuttia. Ota pois kardemummakodat ja suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.