Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Linguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on kotikeittiöön makuja suoraan Välimeren rannoilta. Tämä ruoka valmistuu nopeasti ja on myös mukava ruoka kutsuilla.

Neljälle

  • 350 g linguine-pastaa
  • 400 g tuoreita sinisimpukoita
  • 100 g calamares
  • 1 sitruuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 4 dl valkoviiniä
  • 4 dl vihanneslientä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Puhdista simpukat. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja palsternakka ja kuutioi ne pieneksi. Silppua persilja ja basilika. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolavedessä. Kaada vesi pois.

3. Kuullota sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja palsternakkaa öljyssä kattilassa. Laita simpukat ja mustekalat mukaan ja freesaa niitäkin jokunen minuutti. Kaada päälle valkoviini ja vihannesliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista 5 minuuttia. Kääntele joukkoon persilja- ja basilikasilput ja tarjoile merenelävät pastan ja sitruunalohkojen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkapasta