Linguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissä

Tässä on kotikeittiöön makuja suoraan Välimeren rannoilta. Tämä ruoka valmistuu nopeasti ja on myös mukava ruoka kutsuilla.

Neljälle

  • 350 g linguine-pastaa
  • 400 g tuoreita sinisimpukoita
  • 100 g calamares
  • 1 sitruuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 4 dl valkoviiniä
  • 4 dl vihanneslientä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Puhdista simpukat. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja palsternakka ja kuutioi ne pieneksi. Silppua persilja ja basilika. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolavedessä. Kaada vesi pois.

3. Kuullota sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja palsternakkaa öljyssä kattilassa. Laita simpukat ja mustekalat mukaan ja freesaa niitäkin jokunen minuutti. Kaada päälle valkoviini ja vihannesliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista 5 minuuttia. Kääntele joukkoon persilja- ja basilikasilput ja tarjoile merenelävät pastan ja sitruunalohkojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.