Caprin pasta-simpukkasalaatti
Simpukkapastaa Caprin tapaan. Herkullinen pikkusalaatti maistuu alkuruokana, mutta muuntuu myös lounaaksi, kun paloittelet joukkoon kinkkua tai grillattua broileria.
- Ruokavalio: Kevyt
4 annosta
- 300 g pastaa, esim. festonatipastaa
- 2 palaa mozzarellajuustoa
- 1 nippu rucolasalaattia
- 1 punasipuli
- 3 tomaattia
- 1 dl oliiveja
- 1½ dl oliiviöljyä
- 3 viipaletta paahtoleipää
- suolaa ja pippuria
- 1 ruukkubasilika
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Kuutioi mozzarellat ja tomaatit. Halkaise ja viipaloi punasipuli. Paahda ja kuutioi leipä. Irrota basilikan lehdet ja sekoita ne pastan, rucolan, mozzarellan ja tomaattien kanssa. Ripottele pinnalle sipulit ja kaada päälle oliiviöljy.
3. Koristele oliiveilla ja paahtoleipäkuutioilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa