Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Caprin pasta-simpukkasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Simpukkapastaa Caprin tapaan. Herkullinen pikkusalaatti maistuu alkuruokana, mutta muuntuu myös lounaaksi, kun paloittelet joukkoon kinkkua tai grillattua broileria.

4 annosta

  • 300 g pastaa, esim. festonatipastaa
  • 2 palaa mozzarellajuustoa
  • 1 nippu rucolasalaattia
  • 1 punasipuli
  • 3 tomaattia
  • 1 dl oliiveja
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • 3 viipaletta paahtoleipää
  • suolaa ja pippuria
  • 1 ruukkubasilika

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Kuutioi mozzarellat ja tomaatit. Halkaise ja viipaloi punasipuli. Paahda ja kuutioi leipä. Irrota basilikan lehdet ja sekoita ne pastan, rucolan, mozzarellan ja tomaattien kanssa. Ripottele pinnalle sipulit ja kaada päälle oliiviöljy.

3. Koristele oliiveilla ja paahtoleipäkuutioilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti