Kätevät taatelipiparit
Tee valmiista kauramurotaikinasta helppoja taaatelipipareita. Mikäli taatelia jää, niitä voi käyttää myös torttutaikinan täytteeseen.
noin 20 kpl
- 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
- 200 g pehmeitä taateleita (1 pss)
Valmistusohje
Sulata taikina. Hienonna taatelit ja sekoita taatelirouhe kauramurotaikinaan. Leivo taikinasta kaksi pellin pituista (n. 20 cm) paksua tanko ja aseta tangot leivinpaperin päälle uunipellille. Paina tangot mataliksi pötköiksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Leikkaa kuumina vinoiksi viipaleiksi, yhdestä pötköstä tulee noin 10 viipaletta (viipaleiden leveydestä riippuen).
Taateli pitää pikkuleivät mehevinä eli nämä voi leipoa hyvin tarjoilua aiemmin. Halutessaan pikkuleivät voi koristella ohuin sokerivesikuorrutusnauhoin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku