Joulun piparipullat
Asettele piparisydämistä ja tähdistä kuvioita pullien päälle ja koristele raesokerilla sekä säilykekirsikoilla. Piparipullat ovat hyvää tarjottavaa joulun kahvihetkiin.
noin 16 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste)
- 1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g) tai Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
Voiteluun
- muna
Pinnalle
- raesokeria
- säilykekirsikoita
Valmistusohje
Ota taikinat sulamaan. Jaa sulaneet pullataikinalevyt kahteen osaan ja leivo niistä pikkupullia. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla. Kauli sulanut piparkakku- tai piparitaikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla (esim. tähti, perinteinen pipari, sydän) pipareita. Voitele kohonneet pullat munalla. Nosta jokaisen pullan päälle yksi pipari. Voitele pinta, laita keskelle kirsikka ja ripottele raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku