Hans Välimäen pirikana valmistuu näin:
- Kuumenna etikka kattilassa ja lisää kuivattu chili. Ota sivuun ja kun chili on pehmennyt, niin lisää chili-etikka ja loput marinadiainekset tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa hieman öljyä ja vettä.
- Hiero marinadi broilerin pintaan ja anna maustua yön yli. Voit (ja kannattaa) leikata broilerin jo ennen marinointia kahtia pituussuunnassa. Näin saat enemmän "makupinta-alaa".
- Aseta palat lihapuoli ylöspäin uunivuokaan, hiero marinadia palojen pintaan ja kypsennä uunissa 180-asteessa grillivastuksen alla noin 35-45 minuuttia, kunnes broilerin ponta on saavuttanut kauniin, tummanruskean värin. Voitele paistonesteellä ja mahdollisella jäljelle jääneellä marinadilla.
- Leikkaa paloiksi, viimeistele tuoreella korianterilla, paistonesteillä, suolalla ja pippurilla sekä tuoreella sitruunalla. Tarjoile esimerkiksi keitetyn broccolinin, paistinperunoiden ja hyvän salaatin kera.
Huom! Piri piri -broilerin voi myös grillata, mutta silloin broileri kannattaa esikeittää suolavedessä.