Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteinen broilericurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä broileri kypsennetään tyypillisen intialaisen garam masala -mausteseoksen sekä useiden muiden jännittävien mausteiden kanssa. Ruoka on tyypillinen curry eli mausteinen pata. Keitetty riisi on oiva lisuke. Intiassa broilerin kanssa tarjoillaan yleensä vain leipää.

4 annosta

  • 1 kg broilerinfileitä 2 cm kuutioissa
  • 3 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chilipalko
  • muutama varsi tuoretta korianteria
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua punaista chiliä
  • 4 cm tuoretta inkivääriä
  • 6 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1½ tl suolaa
  • 2-3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Hienonna tomaatit, korianteri ja chilipalko. Raasta inkivääri.

2. Lämmitä öljy paistinpannulla. Lämpötila on sopiva, kun öljy sihahtaa, kun siihen laskee maustesiemenen. Lisää tomaatit, kardemumma, punainen chili, kurkuma ja inkivääri ja kuullota sekoittaen 3-4 minuuttia keskilämmöllä. Puserra joukkoon valkosipuli.

3. Lisää broileri, garam masala ja suola. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Lisää vettä 1 rkl kerrallaan. Curryn kuuluu olla kuivaa, mutta se ei saa palaa pohjaan.

4. Ripottele lopuksi pinnalle vihreää chiliä ja tuoretta korianteria ja anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku ja koristele halutessasi tomaattilohkoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kanacurry