Mausteinen broilericurry
Tässä broileri kypsennetään tyypillisen intialaisen garam masala -mausteseoksen sekä useiden muiden jännittävien mausteiden kanssa. Ruoka on tyypillinen curry eli mausteinen pata. Keitetty riisi on oiva lisuke. Intiassa broilerin kanssa tarjoillaan yleensä vain leipää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 kg broilerinfileitä 2 cm kuutioissa
- 3 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä chilipalko
- muutama varsi tuoretta korianteria
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua punaista chiliä
- 4 cm tuoretta inkivääriä
- 6 rkl ruokaöljyä
- 1 tl garam masalaa
- 1½ tl suolaa
- 2-3 rkl vettä
Valmistusohje
1. Hienonna tomaatit, korianteri ja chilipalko. Raasta inkivääri.
2. Lämmitä öljy paistinpannulla. Lämpötila on sopiva, kun öljy sihahtaa, kun siihen laskee maustesiemenen. Lisää tomaatit, kardemumma, punainen chili, kurkuma ja inkivääri ja kuullota sekoittaen 3-4 minuuttia keskilämmöllä. Puserra joukkoon valkosipuli.
3. Lisää broileri, garam masala ja suola. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Lisää vettä 1 rkl kerrallaan. Curryn kuuluu olla kuivaa, mutta se ei saa palaa pohjaan.
4. Ripottele lopuksi pinnalle vihreää chiliä ja tuoretta korianteria ja anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku ja koristele halutessasi tomaattilohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"