Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"
Julkaistu
Maitokana on yksi Jamie Oliverin suosituimmista resepteistä ja sitä ylistetäänkin yhdeksi maailman parhaista kanaresepteistä. Sitruunainen maitokana valmistuu todella helposti, eikä esivalmisteluja tarvita. Alun perin ohje on peräisin Jamie Oliverin vuonna 2002 julkaistusta kirjasta Happy Days with the Naked Chef.
Ainekset
- 1 kokonainen broileri (noin 1,5 kg) TAI esimerkiksi luullisia broilerin reisi- ja koipipaloja
- suolaa ja pippuria
- 100 g voita
- Oliiviöljyä
- ½ kanelitanko
- 1 nippu tuoreen salvian lehtiä
- 2 (luomu)sitruunan kuoret
- 10 valkosipulinkynttä
- 550 ml maitoa
Valmistusohje
Helppo maitokana valmistuu näin:
- Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Ota kaapista iso pata broileria varten.
- Mausta kana merisuolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pata liedellä ja laita sinne voita ja hieman oliiviöljyä. Ruskista broilerin pinnat nopeasti padassa joka puolelta, broileria käännellen.
- Sammuta liesi ja ota pata pois levyltä. Ota broileri padasta sivuun lautaselle ja heitä pois ylijäänyt rasva padasta.
- Laita broileri takaisin pataan ja lisää joukkoon loput ainekset. Valkosipulinkynsiä ei tarvitse kuoria. Sitruunan kuoret kannattaa kuoria vihanneskuorijalla reiluiksi suikaleiksi.
- Paista broileria uunissa noin 1,5 tuntia. Lusikoi paiston aikana välillä broilerin päälle sitruunaista maitokastiketta. Jos kastike alkaa haihtua liikaa, voit laittaa paiston puolessa välissä kannen padan päälle.
- Tarjoile broileri: irrota liha luusta ja nauti kastikkeen kera. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi riisi – Jamie Oliverin mukaan myös perunamuusi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa