Juustoinen broileri-perunalaatikko

juustoinen-broileri-perunavuoka-1-210721_Z726844-large
MTV

Juustoisen broileri-perunalaatikon voit valmistaa jo edellisiltana valmiiksi ja lämmittää ennen tarjoilua. Tuunaile rohkeasti oman makusi mukaan lisäämällä erilaisia mausteita, yrttejä, juustoja ja kasviksia

Ainekset

  • 1,5 kg kiinteitä perunoita
  • 400 g broilerinfileetä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä maun mukaan
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1-2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 150-175 g juustoraastetta
  • 2-3 tomaattia

Valmistusohje

Juustoinen broileri-perunalaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa broilerinfilee suikaleiksi.
  2. Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla tai kattilassa. Lisää pannulle broilerinfileesuikaleet ja kääntele kunnes ovat saaneet kauniin värin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lisää perunaviipaleet ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes perunat ovat hieman läpikuultavia. Lisää kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet, kuohukerma, rosmariini ja suola. Kiehauta. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  4. Laita seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja perunat tuntuvat kypsiltä.
  5. Tarjoa raikkaan salaatin tai raasteen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!