Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka
Hunajalla maustettu broileri on yksi myydyimmistä broilerituotteista. Miedon maun vuoksi se on myös lasten suosiossa. Hunajabroileria uunissa on kätevä arkiruoka. Valmista ruoka helposti työpäivän päätteeksi. Voit käyttää tuoreita tai pakastevihanneksia.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g hunajamaustettua broilerin fileesuikaleita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 200 g kasviksia suikaleina (esimerkiksi porkkanaa, lehtikaalia ja punakaalia)
- 2 dl ruokakermaa TAI 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Ota hunajamarinoidut broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista broilerinfileet molemmin puolin nopeasti, jotta saat värin pintaan. Ei tarvitse kypsentää.
- Laita esipaistetut fileet uunivuokaan.
- Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja lisää suikaloidut kasvikset.
- Kääntele hetki kovalla lämmöllä, lisää sitten kerma ja ripaus suolaa. Kiehauta.
- Laita ainekset uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes broilerinfileet ovat kypsiä.
- Tarjoa hunajabroilerin seuraksi riisiä tai keitettyjä perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät