Pizza, gluteeniton
Gluteenittomssa pizzassa jauho korvataan gluteenittomalla jauhoseoksella.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 dl Semper gluteenitonta Karkeaa tai Kuitupitoista jauhoseosta.
- 1 1/2 dl vettä
- 10 g tuorehiivaa
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 250 °C:een.
Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota hiiva veteen.
Lisää öljy, suola, Semper gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukulla noin 4 min.
Jaa taikina kahdeksi palloksi ja anna kohota leivinliinan alla 10 minuuttia. Kauli sitten taikina pyöreiksi pizzapohjiksi.
Täytteet:
Lisää päälle omat suosikkisi: vaikkapa tomaattikastiketta, pinaattia, basilikaa, mozzarellaa ja parmesaania.
Paistaminen:
Paista uunin alaosassa noin 8 minuutin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku