Makujen Aamu -ohjelmassa Teresa Välimäki loihti grillatun lohen lisukkeeksi raikkaan salaatin fenkolista ja uusista perunoista.
Lohi
- 1 kokonainen kirjolohi (1-1,5 kg)
- 1 dl ponzukastiketta (Kikkoman)
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 vihreä chilipalko hienonnettuna
- 1 nippu kevätsipulia tai sipulinvarsia hienonnettuna
Fenkoli-perunasalaatti
- 1 fenkoli
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 kg keitettyjä uusia perunoita
Lisäksi
- 2 sitruunaa
Valmistusohje
Kuivaa kirjolohi talouspaperilla. Poista pää ja pyrstö.
Leikkaa lohi n. 3 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita ponzukastike, riisiviinietikka, öljy, chili ja kevätsipuli laakeassa astiassa. Kääntele lohipalat seoksessa ja jätä marinoitumaan.
Grillaa palat molemmin puolin kypsiksi hyvin öljytyssä grillissä.
Suikaloi fenkoli ja laita kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, valkoviinietikka, suola, mustapippuri, sokeri ja hienonnettu tilli. Sekoita ja jätä tekeytymään pariksi minuutiksi. Puolita sillä aikaa keitetyt perunat. Kääntele perunat fenkoliseoksen joukkoon.
Puolita sitruunat ja grillaa niiden leikkuupinnat karamellin ruskeiksi. Tarjoile lohipalat perunasalaatin ja grillatun sitruunamehun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka