Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ulkofileevartaat ja linssisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä vartaat marinoidaan maapähkinän makuisessa liemessä. Vartaat onnistuvat yhtä hyvin ulkogrillissä kuin uunigrillissäkin. Kylmä linssisalaatti sopii erinomaisesti vartaiden kumppaniksi.

Neljälle

  • 550 g naudan ulkofileetä

Marinadi

  • 2 tl sitruunankuorta raastettuna
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 3 rkl paahdettuja maapähkinöitä rouhittuina

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Linssisalaatti

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 6 kirsikkatomaattia
  • 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 10 mustaa oliivia

Valmistusohje

1. Marinadi: Leikkaa liha kuutioiksi. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuori. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita keskenään sitruunankuori, sipuli ja valkosipuli, soija, öljy, juustokumina ja suola monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa soseeksi. Sekoita joukkoon rouhitut paahdetut pähkinät. Peitä lihakuutiot seoksella ja pidä kylmässä 1-2 tuntia. Sekoita muutaman kerran.

2. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Huuhtele ne kylmiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Irrota basilikanlehdet varsista ja hienonna ne. Sekoita keskenään linssit, tomaatit, öljy ja basilikasilppu. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Kääntele sekaan oliivit ja pidä salaatti kylmässä tarjoiluun.

3. Liota grillivartaita vedessä 20 minuuttia. Pujottele lihakuutiot vartaisiin ja grillaa niitä 3-5 minuuttia kauttaaltaan hiiligrillissä tai uunin grillivastuksilla, kunnes ne ovat kauniinruskeita. Tarjoile salaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti