Ulkofileevartaat ja linssisalaatti
Nämä vartaat marinoidaan maapähkinän makuisessa liemessä. Vartaat onnistuvat yhtä hyvin ulkogrillissä kuin uunigrillissäkin. Kylmä linssisalaatti sopii erinomaisesti vartaiden kumppaniksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 550 g naudan ulkofileetä
Marinadi
- 2 tl sitruunankuorta raastettuna
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl maapähkinäöljyä
- 3 rkl paahdettuja maapähkinöitä rouhittuina
Lisäksi
- puisia grillivartaita
Linssisalaatti
- 2 dl punaisia linssejä
- 6 kirsikkatomaattia
- 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl kuivattua meiramia
- suolaa ja valkopippuria
- 10 mustaa oliivia
Valmistusohje
1. Marinadi: Leikkaa liha kuutioiksi. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuori. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita keskenään sitruunankuori, sipuli ja valkosipuli, soija, öljy, juustokumina ja suola monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa soseeksi. Sekoita joukkoon rouhitut paahdetut pähkinät. Peitä lihakuutiot seoksella ja pidä kylmässä 1-2 tuntia. Sekoita muutaman kerran.
2. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Huuhtele ne kylmiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Irrota basilikanlehdet varsista ja hienonna ne. Sekoita keskenään linssit, tomaatit, öljy ja basilikasilppu. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Kääntele sekaan oliivit ja pidä salaatti kylmässä tarjoiluun.
3. Liota grillivartaita vedessä 20 minuuttia. Pujottele lihakuutiot vartaisiin ja grillaa niitä 3-5 minuuttia kauttaaltaan hiiligrillissä tai uunin grillivastuksilla, kunnes ne ovat kauniinruskeita. Tarjoile salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka