Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tillimarinoidut, halstratut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile näitä voimakkaasti maustettuja silakoita. Ensin silakat marinoidaan mausteisessa marinadissa. Sitten ne tarjoillaan vihannespikkelssin kera. Keitetyt perunat sopivat hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 20 tuoretta silakkaa
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl anjovislientä
  • 1 puntti tilliä
  • ½ rkl vaaleaa dijoninsinappia
  • karkeaa suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 8 kevätsipulia
  • 8 pientä porkkanaa
  • 8 pientä sipulia
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 kanelitanko
  • ½ rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • pippuria, tarvittaessa ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Fileoi kalat, mutta jätä nahat paikoilleen. Hienonna tilli. Sekoita oliiviöljy, anjovisliemi, tilli, dijoninsinappi, suola ja pippuri marinadiksi. Puserra mukaan valkosipuli. Marinoi kaloja liemessä muutama tunti jääkaapissa.

2. Puhdista ja paloittele kevätsipulit, porkkanat, sipulit ja retiisit kauniisti. Sekoita etikka, sokeri, vesi, öljy, kanelitanko, sinapinsiemenet, pippuri ja suola pikkelssiliemeksi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää vihannespalat ja keitä muutama minuutti. Ota liedeltä jäähtymään.

3. Kuumenna paistinpannu ja ripottele siihen hieman karkeaa suolaa. Halstraa silakkafileet nopeasti. Tarjoile heti, kun kalat ovat vielä rapeita ja kuumia.

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala