Kalakeitto leipäkuutioiden ja salsan kera

Saat maukkaasta kalakeitosta ruokaisamman, kun tarjoilet sen leipäkuutioiden kera. Kalana voit käyttää kuha- tai lohifileetä. Salsakastike antaa keitolle väriä ja makua.

4 annosta

  • 500 g kiinteitä kalafileitä
  • ½ tl suolaa
  • 1 fenkoli
  • 5-6 salaattisipulia tai 2 purjoa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 7 dl vettä
  • 4 rkl hummerifondia
  • 1 dl kuohukermaa

Salsakastike

  • 1 greippi
  • 2 avokadoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl sambal oelek -maustekastiketta
  • 2 rkl silputtua persiljaa

Leipäkuutiot

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • suolaa
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Paloittele ja suolaa kala. Paloittele fenkoli ja salaattisipuli. Poista leivästä kuori ja kuutioi leipä. Paista sitten leipäkuutiot kullanruskeiksi oliiviöljyssä valkosipulin kanssa. Mausta suolalla.

2. Salsakastike: Kuori greippi, lohko se ja poista lohkoista "nahka" terävällä veitsellä. Puolita avokado ja poista hedelmäliha kuoresta. Leikkaa greippi ja avokado pieniksi paloiksi ja sekoita palat keskenään. Mausta puristetulla valkosipulilla, sambal oelekilla ja persiljalla.

3. Kuullota fenkolia ja salaattisipulia nopeasti öljyssä padassa. Kaada joukkoon viini, vesi, hummerifondi ja kerma. Kiehauta. Lisää joukkoon kala ja hauduta matalalla lämmöllä 4-5 minuutin ajan. Tarjoa keitto kulhossa. Lisää lopuksi joukkoon salsakastiketta ja ripottele leipäkuutioita pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.