Kalakeitto leipäkuutioiden ja salsan kera
Saat maukkaasta kalakeitosta ruokaisamman, kun tarjoilet sen leipäkuutioiden kera. Kalana voit käyttää kuha- tai lohifileetä. Salsakastike antaa keitolle väriä ja makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 500 g kiinteitä kalafileitä
- ½ tl suolaa
- 1 fenkoli
- 5-6 salaattisipulia tai 2 purjoa
- 1 rkl öljyä
- 2 dl valkoviiniä
- 7 dl vettä
- 4 rkl hummerifondia
- 1 dl kuohukermaa
Salsakastike
- 1 greippi
- 2 avokadoa
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl sambal oelek -maustekastiketta
- 2 rkl silputtua persiljaa
Leipäkuutiot
- 2 viipaletta vaaleaa leipää
- suolaa
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Paloittele ja suolaa kala. Paloittele fenkoli ja salaattisipuli. Poista leivästä kuori ja kuutioi leipä. Paista sitten leipäkuutiot kullanruskeiksi oliiviöljyssä valkosipulin kanssa. Mausta suolalla.
2. Salsakastike: Kuori greippi, lohko se ja poista lohkoista "nahka" terävällä veitsellä. Puolita avokado ja poista hedelmäliha kuoresta. Leikkaa greippi ja avokado pieniksi paloiksi ja sekoita palat keskenään. Mausta puristetulla valkosipulilla, sambal oelekilla ja persiljalla.
3. Kuullota fenkolia ja salaattisipulia nopeasti öljyssä padassa. Kaada joukkoon viini, vesi, hummerifondi ja kerma. Kiehauta. Lisää joukkoon kala ja hauduta matalalla lämmöllä 4-5 minuutin ajan. Tarjoa keitto kulhossa. Lisää lopuksi joukkoon salsakastiketta ja ripottele leipäkuutioita pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa