Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin Teresa Välimäen johdolla herkullinen kasvisburgeri, joka kätkee sisäänsä grillattua munakoisoa ja vuohenjuustoa.

Tarvitset (4 annosta)

  • 4 hampurilaissämpylää (Vaasan)
  • 4 paksua viipaletta vuohenjuustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Marinoitu munakoiso

  • 1-2 munakoisoa
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • 2 tl oliiviöljyä

Marinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa

Lisäksi

  • 2 fenkolia
  • 1 kukkakaali
  • ripaus suolaa
  • tilkka öljyä

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 rkl harissaa
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • sipulinvarsia

Valmistusohje

Halkaise sämpylät ja sipaise vuohenjuusto viipaleet oliiviöljyllä, jätä odottamaan. Viipaloi munakoiso ja laita viipaleet pieneen vuokaan. Kääntele joukkoon sitruunamehu, suola ja oliiviöljy.

Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon etikka, sokeri ja suola. Anna maustua.

Lohko fenkoli ja paloittele kukkakaali. Kääntele kulhossa kasvisten joukkoon suola ja tilkka öljyä.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä odottamaan.

Grillaa kukkakaalit ja fenkolit kauniin värisiksi. Grillaa myös munakoisoviipaleet ja vuohenjuustoviipaleet molemmin puolin. Lämmitä burgerisämpylät. Kokoa burgerit munakoisosta, vuohenjuustosta, marinoidusta punasipulista ja kastikkeesta ja nauti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!