Curry-sitruuna lohi
Herkullista curry-sitruuna lohta vihannesten kera, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä maustettuna.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600g lohifileetä
- 1 sitruuna
- 2 tl curryjauhetta
- 2 paksoita
- 1 kypsä mango kuutiona
- 2 porkkanaa
- 200 g sokeriherneitä
- 1 kevätsipuli
- 10 kirsikkatomaattia
- rypsiöljyä paistamiseen
- 1 tl seesamöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa lohifilee neljään annospalaan. Laita palat nahkapuoli alaspäin uuninpellille ja mausta ne currylla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa jokaisen palan päälle ohuet sitruunansiivut.
Paista paloja uunissa 190c noin 8-10 minuuttia.
Kuori ja siivuta porkkana. Suikaloi sokeriherneet ja kevätsipuli. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi.
Leikkaa paksoista kanta pois ja leikkaa lehdet puoliksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka rypsiöljyä. Lisää pannuun porkkanat, sokeriherne ja paksoi. Paista hetki kovalla lämmöllä.
Lisää mukaan kirsikkatomaatit ja mango. Poista paistos lämmöltä ja mausta se seesamöljyllä, soijalla,seesaminsiemenillä ja suolalla sekä pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras