Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keväinen raparperipiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On ihana tehdä kevään ensimmäinen raparperipiirakka! Kätevimmin teet piirakan valmiista pakastetaikinasta. Saat vaihtelua piirakkaan, lisäämällä täytteeseen mantelilastuja.

Pohja

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • nois ½ l raparperipaloja
  • 2 dl kermaviiliä, smetanaa tai ranskankermaa
  • 2 kananmuna
  • ½-1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl mantelilastuja)

Päälle

  • mantelilastuja

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan noin ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. Vaihtelua piirakkaan saat käyttämällä siihen manteliastuja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka