Mainos

Keväinen raparperipiirakka

On ihana tehdä kevään ensimmäinen raparperipiirakka! Kätevimmin teet piirakan valmiista pakastetaikinasta. Saat vaihtelua piirakkaan, lisäämällä täytteeseen mantelilastuja.

Pohja

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • nois ½ l raparperipaloja
  • 2 dl kermaviiliä, smetanaa tai ranskankermaa
  • 2 kananmuna
  • ½-1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl mantelilastuja)

Päälle

  • mantelilastuja

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan noin ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. Vaihtelua piirakkaan saat käyttämällä siihen manteliastuja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!