Keväinen raparperipiirakka
On ihana tehdä kevään ensimmäinen raparperipiirakka! Kätevimmin teet piirakan valmiista pakastetaikinasta. Saat vaihtelua piirakkaan, lisäämällä täytteeseen mantelilastuja.
Pohja
- 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte
- nois ½ l raparperipaloja
- 2 dl kermaviiliä, smetanaa tai ranskankermaa
- 2 kananmuna
- ½-1 dl sokeria
- 1-2 tl vaniljasokeria
- (1 dl mantelilastuja)
Päälle
- mantelilastuja
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan noin ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. Vaihtelua piirakkaan saat käyttämällä siihen manteliastuja.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti