Lehtikaalirisotto
Tämän risoton voi tarjoilla omana ruokalajinaan tai seisovassa pöydässä. Siitä riittää neljälle omana ruokanaan, 6-8 hengelle seisovassa pöydässä, riippuen siitä, minkä kanssa se tarjoillaan. Risotto on täysin vegetaarinen, mutta sitä voidaan täydentää millä lisukkeilla tahansa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl avorioriisiä (noin 200 g)
- 4 dl kasvislientä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 dl voimakasmakuista juustoraastetta
- 200 g viherkaalia tai savoijinkaalia
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Paista timjami öljyssä, lisää riisi ja paista hetki. Sekoita viini ja liemi kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada hieman viinilientä riiseille ja anna imeytyä. Anna riisien poreilla miedolla lämmöllä lisäten viinilientä aina vähän kerrallaan. Kun kaikki liemi on käytetty, riisin tulee olla kermainen, tähän menee n. 20 minuuttia.
2. Hienonna samalla viherkaali ja kasta kuumaan veteen. Huuhdo kylmässä vedessä ja valuta.
3. Kääntele kaali ja juustoraaste risottoon. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"