Kurpitsa-uunifetapasta
Julkaistu
Kurpitsa-uunifetapasta on helppo valmistaa tällä Teresa Välimäen ohjeella.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 40min
Ainekset
- 1 pieni myskikurpitsa (n. 600 g)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni punainen chilipalko
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa tai siirappia
- ripaus suolaa
- reilusti mustapippuria
- 200 g fetajuustoa
tarjoiluun
- 300 g pastaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori puolikkaat ja leikkaa ne kuutioiksi. Laita kuutiot uunivuokaan.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja chilipalko ja ripottele nekin vuokaan. Valuta päälle oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kääntele maut hyvin sekaisin ja aseta sitten ainesten keskelle fetajuustopala.
- Paahda 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Keitä sillä välin pasta kypsäksi.
- Valuta pasta lävikössä. Nosta vuoka uunista ja kääntele kypsä pasta ainesten joukkoon. Viimeistele tuoreella basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Kurpitsa-uunifetapasta