Kurpitsa-uunifetapasta

Kurpitsapasta
Kuvituskuva kurpitsapastasta. Oikea reseptikuva tulee reseptiin Viiden jälkeen -ohjelman esityksen jälkeen., Shutterstock

Kurpitsa-uunifetapasta on helppo valmistaa tällä Teresa Välimäen ohjeella.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 40min

Ainekset

  • 1 pieni myskikurpitsa (n. 600 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punainen chilipalko
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • ripaus suolaa
  • reilusti mustapippuria
  • 200 g fetajuustoa

tarjoiluun

  • 300 g pastaa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

  1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori puolikkaat ja leikkaa ne kuutioiksi. Laita kuutiot uunivuokaan. 
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilipalko ja ripottele nekin vuokaan. Valuta päälle oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  3. Kääntele maut hyvin sekaisin ja aseta sitten ainesten keskelle fetajuustopala.
  4. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Keitä sillä välin pasta kypsäksi.
  5. Valuta pasta lävikössä. Nosta vuoka uunista ja kääntele kypsä pasta ainesten joukkoon. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!