Kuppikakku
• Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
• Lisää vaniljatahna. Sekoita.
• Lisää munat yksitellen. Kaavi taikina kulhon reunoilta keskelle munan lisäysten välissä.
• Lisää maito. Sekoita.
• Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita.
• Laita taikina pursotinpussiin. Jaa taikina 12 isoon muffinivuokaan. Jos mahdollista, käytä apuna muffinipeltiä, jotta kuppikakut pysyvät muodossaan. Pellin tarpeellisuus riippuu myös käyttämästäsi paperivuuasta.
• Paista 200 asteessa 17-20 min.
• Anna jäähtyä.
Salmiakki-valkosuklaakastike
• Mittaa vesi pieneen kattilaan. Kiehauta ja laita levy pienelle.
• Lisää Apteekin salmiakki. Anna liueta veteen. Sekoittele välillä. Lisää vettä tarpeen mukaan ruokalusikallinen kerrallaan kunnes salmiakki on liuennut.
• Lisää kattilaan kerma ja valkosuklaa. Anna sulaa tasaiseksi.
• Lisää voi.
• Jätä odottamaan kuppikakkujen täyttöä.
Kuorrute
• Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
• Lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.
• Lisää vaniljatahna.
• Ota reilu puolet täytteestä ja laita se pursotinpussiin.
• Lisää salmiakki-valkosuklaakastike loppuun kuorrutteeseen. Sekoita tasaiseksi ja laita pursotinpussiin. HUOM! Tee tämä vaihe vasta kun olet jo täyttänyt kuppikakut.
Salmiakki-kaviaari
• Mittaa öljy korkeaan lasiin ja laita jäähtymään. Jätä odottamaan. Öljyn tulee olla kylmää!
• Mittaa salmiakkikossu pieneen kattilaan. Lisää agar agar koko ajan sekoittaen.
• Kiehauta koko ajan sekoitellen.
• Anna seoksen jäähtyä 50-55 asteiseksi. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria.
• Ime salmiakki-agar agar seosta lääkemittaan ja pudottele pisaroita kylmään öljyyn. Näin saat tehtyä pieniä salmiakki-”kaviaari” palloja.
• Siivilöi muodostunut kaviaari ja huuhtele kylmällä vedellä. HUOM! Ota öljy talteen. Voit käyttää sitä uudelleen vaikka ruuanlaitossa.
Candy Melts- levyt
• Sulata Candy Melts-napit mikrossa. Kuumenna vain puoli minuuttia kerrallaan ja sekoita välissä kunnes sulanutta.
• Lusikoi sulaneet meltsit leivinpaperille. Laita värejä sikinsokin. Levitä palettiveitsellä levyksi ja marmoroi värejä keskenään.
• Ripottele päälle koristeet ja karkit.
• Anna jähmettyä kylmässä.
• Lohko levystä palasia.
• Jätä odottamaan koristelua.
Kokoaminen ja koristelu
• Koverra kolot jäähtyneisiin kuppikakkuihin.
• Kaada salmiakki-valkosuklaakastike koloihin. Anna täytteen jähmettyä kylmässä.
• Laita kuorrutukset pursotinpusseineen kolmanteen pursotinpussiin. Asettele kuorrute pusseihin niin, että molempia olisi tasaisesti. Suuri tylla, pyöreä, jossa kaartuva sahalaita reuna.
• Pursota kuorrute kuppikkakkujen päälle.
• Ripottele salmiakki-kaviaari kuorrutteen päälle.
• Aseta Candy Melts-levyt pursotuksen lopetus kohtaan.