Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tortillat pikkujouluihin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pikkujoulujuhlista voi tehdä myös tortillabileet: jokainen saa itse leipoa pohjia ja porukalla voidaan tehdä erilaisia täytteitä. Tee durum-vehnäjauhoista pohjat, jolloin ne on helppo leipoa ja tulos on maukas

10 kpl

  • 5½ dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 dl vettä

Broileritäyte

  • 1 rkl öljyä tai margariinia
  • 2 sipulia
  • 400 g broilerinlihasuikaleita
  • 2 paprikaa
  • 1 tlk herkkusienipaloja (noin 2 dl)
  • 2 rkl tacomausteseosta (tai chiliä, oreganoa, suolaa)
  • 150 g ranskankermaa tai kermaviiliä, voi olla laktoositonta ja vähärasvaista

Kasvistäyte

  • 1 rkl öljyä tai margariinia
  • 1 iso purjosipuli
  • 2 pss pakastekasvissuikaleita
  • 1 pss pakastemaissia
  • 3-6 valkosipulinkynttä
  • 2 chilipaprikaa (tai noin 1 rkl chiliä)
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl oreganoa
  • 100 g valkosipulituorejuustoa (tai sulatejuustoa), voi olla laktoositonta ja vähärasvaista
  • 2 dl mustia oliiveja

Valmistusohje

Tortillat: Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se kymmeneen osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettynä muovilla sillä aikaa, kun valmistat haluamasi täytteen.

Kauli paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja. Laita täytettä tortillan sisään ja kääri rullalle ja herkuttele välittömästi. Seuraksi sopii hyvin raikas salaatti.

Broileritäyte: Kypsennä silputtu sipuli ja broilerinlihasuikaleet paistinpannulla tai kasarissa. Mikäli käytät kypsää broileria, riittää vain lihapalojen lämmitys. Lisää muut ohjeen aineet ja mausta mieleiseksesi.

Ranskankerman voit lisätä valmiiksi lihaseoksen sekaan tai voit laittaa vasta tarjoiltaessa tortillan sisään erikseen ranskankerman ja muun täytteen. Samaan tapaan voi valmistaa perinteisen lihatäytteen naudanlihasuikaleista.

Kasvistäyte: Kuumenna rasva kasarissa tai teflonkattilassa. Lisää silputtu purjo, kasvissuikaleet, maissit, hienonnettu valkosipuli ja chili sekä mausteet. Anna täytteen hautua 5-10 minuuttia. Täytä lämmin tortilla kasvistäytteellä, guacamolella ja ranskankermalla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat