Pikkusuolaista ja boolia uudeksi vuodeksi
Sami Garam valmistaa helppotekoiset ja maistuvat voitaikinarullat uuden vuoden illanistujaisiin. Juomana nautitaan virkistävää ja hedelmäistä boolia.
Ainekset
- 3 pulloa hapotettua vettä
- 1 korkillinen marjaisaa limutiivistettä
- 5 tippaa sitruunavesimaustetta
- 1 korkillinen tonic-tiivistettä
- 1 lime
- 2 mandariinia
- 1 pss jäisiä puolukoita
Voitaikinarullat
- 2 pkt voitaikinalevyjä
- 200 g kylmäsavulohta
- 200 g sinihomejuustoa
- 200 g palvikinkkua viipaleina
Valmistusohje
Mausta kukin vesi eri makuiseksi ja pilko pestyt lime ja mandariini boolimaljaan. Kaada kylmät limut päälle. Käytä jäisiä puolukoita jääpalojen tapaan. Halutessasi voit lisätä boolin joukkoon kirkasta alkoholia. Nauti hyvässä seurassa heti.
Sulata voitaikinalevyt. Leikkaa täytteet pieneksi hakkeeksi ja levitä niitä voitaikinalevyjen päälle. Rullaa kiinni ja leikkaa pieniksi kiekoiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Tarjoa kuumana tai jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka