Sangria

Sangria on peräisin Espanjasta, ja sen nimi tulee espanjankielisestä sanasta sangre, joka tarkoittaa verta ja kuvaa juoman väriä. Piristä sangriaa makusi mukaan hedelmillä, kirsikkaliköörin tilalle voit valita myös muun makuliköörin.

Ainekset

  • 1 plo halpaa, puolikuivaa punaviiniä
  • 1 ½ dl kirsikkalikööriä
  • 2 dl karpalomehua
  • 2 dl soodavettä/vichyä
  • paljon jäitä
  • appelsiinia tai muita sitrushedelmiä
  • omenasiivuja koristeluun

Valmistusohje

Täytä iso kannu (tai kaksi, riippuen kannujen koosta) puoleen väliin jäillä. Kaada kannuun ensin likööri. Tämän päälle kaadetaan viini, mehu sekä vichy ja sekoitetaan. Koristele appelsiinin siivuilla ja tarjoa kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.