Sienivartaat ja paistettu polenta
Syksyn sienisadosta valmistuu vietteleviä vartaita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g sieniä
- 6 napakkaa rosmariinin oksaa
- tuoreita laakerin lehtiä
- tuoreita salvian lehtiä
- 2 rkl sitruunamehua
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl pikapolentajauhoja
- silputtua tuoretta rosmariinia
- 10 vihreää oliivia pilkottuna
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 4 dl vettä keittämiseen
- öljyä ja voita paistamiseen
Valmistusohje
Riivi rosmariinin oksista lehdet ja vuole oksien kärjet teräviksi veitsellä.
Puhdista sienet. Pujota lehdettömiin oksiin vuorotellen sieniä ja laakerin ja salvian lehtiä.
Sudi valmiit vartaat sitruunamehulla maustetulla oliiviöljyllä ja paista keskilämpöisellä pannulla muutama minuutti välillä kääntäen.
Voitele vartaita öljyllä paiston aikana ja mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
Vartaiden paistuessa valmista polenta. Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita siihen silputtu rosmariini, pilkotut oliivit ja juustoraaste.
Nosta polentapuurosta kiekkoja öljytylle leivin- tai voipaperille, anna kiekkojen jäähtyä, jotta puuro jähmettyy. Paista hyytyneet kiekot kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa