Sienivartaat ja paistettu polenta
Syksyn sienisadosta valmistuu vietteleviä vartaita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g sieniä
- 6 napakkaa rosmariinin oksaa
- tuoreita laakerin lehtiä
- tuoreita salvian lehtiä
- 2 rkl sitruunamehua
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl pikapolentajauhoja
- silputtua tuoretta rosmariinia
- 10 vihreää oliivia pilkottuna
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 4 dl vettä keittämiseen
- öljyä ja voita paistamiseen
Valmistusohje
Riivi rosmariinin oksista lehdet ja vuole oksien kärjet teräviksi veitsellä.
Puhdista sienet. Pujota lehdettömiin oksiin vuorotellen sieniä ja laakerin ja salvian lehtiä.
Sudi valmiit vartaat sitruunamehulla maustetulla oliiviöljyllä ja paista keskilämpöisellä pannulla muutama minuutti välillä kääntäen.
Voitele vartaita öljyllä paiston aikana ja mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
Vartaiden paistuessa valmista polenta. Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita siihen silputtu rosmariini, pilkotut oliivit ja juustoraaste.
Nosta polentapuurosta kiekkoja öljytylle leivin- tai voipaperille, anna kiekkojen jäähtyä, jotta puuro jähmettyy. Paista hyytyneet kiekot kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi