Sienivartaat ja paistettu polenta

Syksyn sienisadosta valmistuu vietteleviä vartaita.

Ainekset

  • 100 g sieniä
  • 6 napakkaa rosmariinin oksaa
  • tuoreita laakerin lehtiä
  • tuoreita salvian lehtiä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl pikapolentajauhoja
  • silputtua tuoretta rosmariinia
  • 10 vihreää oliivia pilkottuna
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 4 dl vettä keittämiseen
  • öljyä ja voita paistamiseen

Valmistusohje

Riivi rosmariinin oksista lehdet ja vuole oksien kärjet teräviksi veitsellä.

Puhdista sienet. Pujota lehdettömiin oksiin vuorotellen sieniä ja laakerin ja salvian lehtiä.

Sudi valmiit vartaat sitruunamehulla maustetulla oliiviöljyllä ja paista keskilämpöisellä pannulla muutama minuutti välillä kääntäen.

Voitele vartaita öljyllä paiston aikana ja mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

Vartaiden paistuessa valmista polenta. Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita siihen silputtu rosmariini, pilkotut oliivit ja juustoraaste.

Nosta polentapuurosta kiekkoja öljytylle leivin- tai voipaperille, anna kiekkojen jäähtyä, jotta puuro jähmettyy. Paista hyytyneet kiekot kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kummaltakin puolelta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!