Kuharullat

Makuja-kokki Veera Rusanen valmistaa kuharullia paistetun parsakaalin kera. Kuharulliin tulee täytteeksi syksyn suppilovahveroita ja pala purjoa.

Ainekset

  • 600 g kuhafileitä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 0,5 l suppilovahveroita
  • pala purjoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Paistettu parsakaali

  • 1 – 2 parsakaalia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 sitruuna
  • kourallinen pähkinöitä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Puhdista sienet. Siivuta purjo. Paista sieniä ja purjoa kuumalla pannulla öljytilkassa kunnes neste sienistä on haihtunut. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten tuorejuustoon.

Levitä kuhafileet leikkuualustalle ja mausta suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta.

Nostele fileille sienitäytettä. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä rullat cocktailtikulla. Nosta rullat uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.

Poista parsakaalista kannat ja jaa kukinnot reilusti osiin. Höyrytä parsakaalia kunnes kypsyys on al dente eli parsakaali on vielä napakkaa.

Kuumenna pannulla kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Paahda pähkinöitä hetki öljyssä. Lisää sitten parsakaali ja tomaatit. Pannun tulee olla hyvin kuuma. Paista vihanneksia hetki ja lisää lopuksi yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kiehauta.

Mausta suolalla ja pippurilla ja oliiviöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!