Sieni-kesäkurpitsapiirakka ruisperunataikinasta
Valmista piirakka herkkusienistä tai tuoreista metsäsienistä. Piirakasta riittää 8 annosta. Energiapitoisuus: 281 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Pohja
- 1 pkt (400 g) ruisperunataikinaa
Täyte
- 400 g herkku- tai metsäsieniä
- 250 g kesäkurpitsaa
- 100 g punasipulia
- 4 kpl kananmunaa
- 1 prk ruokakerma 10 %
- 1 rkl yrttimaustetta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
Anna pakastetaikinan sulaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Kauli tai painele se leivinpaperin päällä 28-30 cm:n vuokaan ja reunoille sopivaksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
Viipaloi herkkusienet tai kesällä/syksyllä tuoreet metsäsienet ja paista ne omassa liemessään, niin että neste haihtuu. Kun käytät pakastesieniä, purista kevyesti nestettä pois, jos sitä on runsaasti.
Suikaloi sipuli ja viipaloi tai suikaloi kesäkurpitsa. Paahda niitä hetken aikaa omassa liemessään pannulla, niin neste haihtuu. Mausta yrttiseoksella ja anna jäähtyä hetki.
Levitä kasvikset ja sienet esipaistetun taikinan päälle.
Vatkaa munat ja ruoka 10 % hyvin keskenään ja mausta soijakastikkeella, yrttiseoksella ja pippurilla. Kaada seos kasvisten päälle ja ravista kevyesti.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Nosta vähän jäähtynyt piirakka leivinpaperin avulla leikkuulaudalle tai tarjoiluvadille.
VINKKI: Kun haluat piirakasta ruokaisamman, lisää täytteen joukkoon kypsää lihaa, kanaa tai leikkelettä suikaleina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku