1. Smetana: Ellet halua ostaa valmista smetanaa kaupan hyllyltä, ja haluat kokeilla itse sen valmistamista, tee näin: kaada kuohukerma kulhoon ja sekoita siihen ruokalusikallinen etikkaa. Anna kulhon olla huoneenlämmössä ja hapantua. Se voi viedä 3-4 tuntia tai jopa 8 tuntia. Kun kerma on läpihapanta, se on paksua ja kiiltävää ja maistuu pirteän happamalta. Pane smetana kylmään muutamaksi tunniksi ja tarjoile se kylmänä.
2. Kuori ja suikaloi sipuli, leikkaa myös liha suikaleiksi, puhdista sienet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Paista sipuli ja sitten lihasuikaleet voissa pannulla, mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuullota sienet eri pannussa.
3. Siirrä lihat ja sipuli pataan, lisää tomaattipyree, sinappi, lihaliemi ja mustapippuri ja anna padan poreilla 10 minuuttia. Lisää herkkusienet ja hieman smetanaa ja kuumenna uudelleen. Tarjoile loppu smetana stroganoffin ohessa ja lisäkkeenä keitettyä riisiä tai puristettua keitettyä perunaa.