Uunilammascurry
Pataruoka hoitaa melkein itse itsensä uunissa, mutta varaudu siihen, että valmistuminen vie aikansa. Mausteet saavat lisäaromia, kun ne ensin kuullottaa öljyssä. Tarjoile keitettyä basmatiriisiä lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kuudelle
- 1 ½ kg lampaanrintaa tai lapaa
- ½ dl vehnäjauhoa
- öljyä paistamiseen
- 3 sipulia
- 2 omenaa
- 2 rkl currya
- ½ tl juustokuminaa
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 maustemitta kajennepippuria
- 4 dl lihalientä
Tarjoilun
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja silppua sipulit. Leikkaa omenat lohkoiksi, poista siemenet ja kuutioi malto. Leikkaa liha pienehköiksi paloiksi. Laita palat muovipussiin vehnäjauhon kanssa ja ravistele, niin että palat jauhottuvat kauttaaltaan. Ruskista sen jälkeen lihat erissä niin vähässä öljyssä kuin mahdollista. Siirrä uunivuokaan tai pataan.
2. Vispaa paistinpannu veden kera ja kaada paistoliemi pataan. Kuullota sipulisilppua ja omenakuutioita öljyssä ja sekoita mukaan curry, murskatut juustokuminat. Lisää sitten viinietikka, fariini ja kajenne. Keitä aineksia melko kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää lihaliemi, kiehauta ja kaada seos lihojen päälle.
3. Sekoita hyvin, peitä kannella ja hauduta uunissa n. 1 ½ tuntia, tai kunnes liha on mureaa. Ripottele pinnalle mantelilastuja ennen tarjoilua.
Vinkki: Tarjoile pikkukulhoista erilaisia lisäkkeitä, kuten valutettua jogurttia, ohuita kurkkuviipaleita, kookoshiutaleita ja/tai pienittyä punaista ja keltaista paprikaa. Valutettu jogurtti on erityisen hyvää tällaisten voimakkaasti maustettujen ruokien kumppanina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka