n. 28 cm:n pyöreä piirakkavuoka:
Käytä piirakan pohjana pakasteena myytävää Myllyn Paras Pyöreää Piirakkataikinaa, joka on rypsiöljyllä leivottu pyöreään muotoon. Taikina on siis helppo painella pyöreään vuokaan eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
Ota taikina sulamaan.
Paista pannulla sipuli ja ryöpätyt nokkoset tai pinaatit.
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle nokkos-sipuliseos ja fetakuutiot.
Sekoita munat ja kerma, mausta. Kaada seos vuokaan. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi pestyine punaisine kuorineen. Laita piirakan päälle kauniisti.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Vinkki: Kokeile mozzarellaa tai muuta juustoa fetan tilalle.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy