Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savulohi-parsapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen piirakka tehdään valmiista lehtitaikinasta, joka riittää koko uunipannulle. Voit käyttää piirakkaan savulohta, itse ongittuja kaloja tai vaikka äyriäisiä. Homejuuston ystävät voivat lisätä piirakkaan sinihomejuustoa.

Ainekset

  • Uunipellillinen, noin 35 palaa

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä

Täyte

  • 500 g savulohta suikaleina
  • 1 purjosipuli (n. 200 g)
  • 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 200/360 g)
  • n. 300 g vihreää tai valkoista parsaa (voi olla myös säilyke)
  • 200 g sinihome- tai valkosipulituorejuustoa
  • 3 dl ruokakermaa
  • 3 munaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl sitruunapippuria (suolatonta)
  • (4-6 valkosipulinkynttä)
  • ½ dl tuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua)

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan uuninpeltiä isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi.

Levitä piiraan pohjalle lohisuikaleet, purjosipulirenkaat, pieniksi hakatut aurinkokuivatut tomaatit ja kuorittu parsa paloina.

Sekoita tuore- tai sinihomejuusto kermaan ja lisää seokseen loput täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lohipiirakka