Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Syntisen hyvä suklaa-mansikkakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mansikasta ja suklaasta valmistuu täydellinen kakku. Herkuttelua parhaimmillaan.

Ainekset 12 annosta

  • 100 g voita
  • 200 taloussuklaata
  • 4 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 3 rkl pellavarouhetta
  • 5 rkl kaakaota
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 vatkattua valkuaista

Vuoan voiteluun

  • voita

Kostutus

  • 1 dl omenamehua

Väliin ja päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • 8 dl mansikoita viipaleina

Valmistusohje

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen Vaahdota keltuaiset ja sokeri.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita keltuaisvaahtoon. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos keltuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset ja nostele lopuksi taikinan joukkoon.

Kaada taikina huolella voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku keskeltä halki. Kostuta kakkulevy. Laita kakkulevyn päälle puolet vaahdotetusta kuohukermaa ja mansikoista.

Laita kakkulevy päälle ja kostuta.

Levitä loppu vaahto kakun päälle sekä mansikat.

Voit ripotella päälle pellavarouhetta tai rouhittua suklaata.

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku