Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku
Julkaistu
Radiojuontaja Minna Kuukka opasti Huomenta Suomessa kesäkuussa 2023, miten valmistuu helppoakin helpompi raparperi-marenkikakku.
- Annosmäärä: 6-8 annosta
Ainekset
- 2 kpl marenkilevyä
- 2 prk vaniljarahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- Vaniljasokeria
- Mansikoita / marjoja
- Raperperihilloa (kts. ohje alla)
- Syötäviä kukkia halutessasi
Raparperihillo
- 1 litra pilkottua raparperiä
- 1 rkl vettä
- 1 dl hillosokeria
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl kanelia
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
- Leikkaa mansikat siivuiksi valmiiksi.
- Lisää lautaselle marengin toinen puolikas.
- Lisää päälle vaniljarahkaa ja raparperihilloa
- Lisää massan päälle mansikoita ja kermavaahtoa.
- Lisää toinen marenkipohja ”kanneksi”
- Lisää jälleen rahkaa, mansikoita, raparperihilloa ja kermavaahtoa päälle.
- Koristele lopputulos syötävillä kukilla! Nauti.
Raparperihillo:
Laita vesitilkka ja pilkotut raparperit kattilaan ja kiehuta. Sekoittele jatkuvasti ja anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit ovat pehmenneet (5-10min).
Lisää hillosokeri ja anna muhia hiljaisella tulella vielä 5 minuuttia. Lisää mausteet. Testaa maku.
Purkita puhtaisiin, steriloituihin astioihin. (Steriloi joko keittämällä tai uunissa).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät