Paras suklaakakku

Suklaansuloinen kakku, joka tuo muistumia schwarzwaldintortusta. Käytä tässä hienoa tummaa suklaata.

10-12 palaa

  • 3 munaa eroteltuina
  • 1 dl sokeria
  • 60 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 3 rkl perunajauhoa

Täyte ja kuorrutus

  • 1 purkki aprikooseja
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl suklaaströsseliä
  • voita + korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa hädin tuskin kiehuvassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula, mantelijauhe ja perunajauho keltuaisvaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne edelliseen.

2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise sitten kakku.

3. Soseuta valutetut aprikoosit tehosekoittimella tms. ja levitä sose kakun alapuoliskolle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Levitä se kakun pinnalle ja sirottele päälle strösseliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!