Paras suklaakakku
Suklaansuloinen kakku, joka tuo muistumia schwarzwaldintortusta. Käytä tässä hienoa tummaa suklaata.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaa
- 3 munaa eroteltuina
- 1 dl sokeria
- 60 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl mantelijauhetta
- 3 rkl perunajauhoa
Täyte ja kuorrutus
- 1 purkki aprikooseja
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl suklaaströsseliä
- voita + korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa hädin tuskin kiehuvassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula, mantelijauhe ja perunajauho keltuaisvaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne edelliseen.
2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise sitten kakku.
3. Soseuta valutetut aprikoosit tehosekoittimella tms. ja levitä sose kakun alapuoliskolle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Levitä se kakun pinnalle ja sirottele päälle strösseliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka