Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paras suklaakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suklaansuloinen kakku, joka tuo muistumia schwarzwaldintortusta. Käytä tässä hienoa tummaa suklaata.

10-12 palaa

  • 3 munaa eroteltuina
  • 1 dl sokeria
  • 60 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 3 rkl perunajauhoa

Täyte ja kuorrutus

  • 1 purkki aprikooseja
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl suklaaströsseliä
  • voita + korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa hädin tuskin kiehuvassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula, mantelijauhe ja perunajauho keltuaisvaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne edelliseen.

2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise sitten kakku.

3. Soseuta valutetut aprikoosit tehosekoittimella tms. ja levitä sose kakun alapuoliskolle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Levitä se kakun pinnalle ja sirottele päälle strösseliä.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku