Suklaakakku mustikkatäytteellä
Tässä täydellisen suklaakakun ohje! Suklaakakku kelpaa jälkiruokana tarjottavaksi, kahvin kera tai viinin kanssa nautittavaksi. Laita täytteeseen mustikoita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- Leikkaa kakku leipäveitsellä kolmeksi levyksi.
Täyte
- 4 dl pakastemustikoita
- 1,5 dl hillosokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl ranskankermaa
- 0,5 dl tomusokeria
Kostutus
- 3 – 4 dl vadelmamehua
Kuorrutus
- 1 dl kermaa
- 200 g tummaa suklaata
Valmistusohje
Lämmitä uuni 175-asteeseen.Vatkaa sokeri ja lämmin voi keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Nostele jauhoseos taikinaan lastaa apuna käyttäen.
Kaada taika voideltuun kakkuvuokaan ja paista 30 – 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsää.
Anna kakun vetäytyä vuoassa viisi minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
Leikkaa kakku leipäveitsellä kolmeksi levyksi.
Keitä mustikoita ja hillosokeria paksupohjaisessa kattilassa noin 15 minuuttia. Kuori vaahto mikäli sitä muodostuu.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon ranskankerma ja tomusokeri. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Sekoita kermaan paloiteltu suklaa. Kaada kuorrutus kakulle. Anna valua reunoille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa