Taivaallinen omenahillo
Tämä omenahillo on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan älyttömän hyvää, lupaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen. Voit maustaa hilloa vaniljalla, kanelilla, ripauksella kardemummaa, limenkuoriraasteella tai muilla sitrusraasteilla. Lisää mausteet jo alkuvaiheessa.
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 1 keskikokoinen purkillinen
- Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton, Vegaaninen
Ainekset
- 1 kg omenoita
- 3 dl vettä
- (1 kanelitanko)
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl hillosokeria
Valmistusohje
- Kuori omenat ja poista siemenkodat.
- Leikkaa omenat lohkoiksi ja laita kattilaan veden kanssa.
- Laita joukkoon kanelitanko ja vaniljasokeri.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
- Lisää tarvittaessa vettä vähän kerrallaan, jos se haihtuu kokonaan.
- Soseuta omenat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja laita takaisin kattilaan. Voit jättää halutessasi hilloon hieman karkeutta.
- Kuumenna ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Laita hillo purkkiin ja säilytä kylmässä.
- Tarjoa esimerkiksi lettujen tai pannukakun kanssa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa