Taivaallinen omenahillo

omenahillo-1-220809_Z722790-large copy
Tämä omenahillo on yksinkertaisuudessaan aivan älyttömän hyvää. MTV

Tämä omenahillo on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan älyttömän hyvää, lupaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen. Voit maustaa hilloa vaniljalla, kanelilla, ripauksella kardemummaa, limenkuoriraasteella tai muilla sitrusraasteilla. Lisää mausteet jo alkuvaiheessa.

Ainekset

  • 1 kg omenoita
  • 3 dl vettä
  • (1 kanelitanko)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl hillosokeria

Valmistusohje

  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
  2. Leikkaa omenat lohkoiksi ja laita kattilaan veden kanssa.
  3. Laita joukkoon kanelitanko ja vaniljasokeri.
  4. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
  5. Lisää tarvittaessa vettä vähän kerrallaan, jos se haihtuu kokonaan.
  6. Soseuta omenat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja laita takaisin kattilaan. Voit jättää halutessasi hilloon hieman karkeutta.
  7. Kuumenna ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
  8. Laita hillo purkkiin ja säilytä kylmässä.
  9. Tarjoa esimerkiksi lettujen tai pannukakun kanssa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.