Anun omenasose

omenasose
Tee omenasose puhtaisiin purkkeihin! Anu Heinaro

Omenasose on helppo valmistaa! Nappaa kotitalouden lehtori Anu Heinaron vinkit.

Ainekset

  • 2 kg pilkottua omenaa
  • 1 dl vettä
  • 650 g (n. 7,5 dl) hillosokeria
  • (Sitruunamehua, kanelitanko, vaniljatanko)

Valmistusohje

  1. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Halutessasi kuori omenat. 
  2. Keitä omenat pehmeiksi vesitilkassa välillä sekoittaen. Soseuta omenat sauvasekoittimella.
  3. Lisää sokeri - halutessasi mausta seos sitruunanmehulla maun mukaan tai kanelilla tai vaniljalla: lisää kanelitanko tai halkaistu vaniljatanko ja keitä 10 min. Poista mahdollisesti lisäämäsi kaneli- tai vaniljatanko.
  4. Tölkitä pestyihin ja keittämällä kuumennettuihin purkkeihin. Halutessasi käytä purkkien desinfioimiseen säilöntäainetta. Sulje purkit heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Säilytä viileässä. Voit myös pakastaa soseen rasioihin.

    Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.