- Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Halutessasi kuori omenat.
- Keitä omenat pehmeiksi vesitilkassa välillä sekoittaen. Soseuta omenat sauvasekoittimella.
- Lisää sokeri - halutessasi mausta seos sitruunanmehulla maun mukaan tai kanelilla tai vaniljalla: lisää kanelitanko tai halkaistu vaniljatanko ja keitä 10 min. Poista mahdollisesti lisäämäsi kaneli- tai vaniljatanko.
- Tölkitä pestyihin ja keittämällä kuumennettuihin purkkeihin. Halutessasi käytä purkkien desinfioimiseen säilöntäainetta. Sulje purkit heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Säilytä viileässä. Voit myös pakastaa soseen rasioihin.
Resepti: Anu Heinaro

Makuja
Anun omenasose

Julkaistu 15.08.2024 07:43
Omenasose on helppo valmistaa! Nappaa kotitalouden lehtori Anu Heinaron vinkit.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton, Laktoositon, Kananmunaton
Ainekset
- 2 kg pilkottua omenaa
- 1 dl vettä
- 650 g (n. 7,5 dl) hillosokeria
- (Sitruunamehua, kanelitanko, vaniljatanko)