Anun omenasose
Julkaistu
Omenasose on helppo valmistaa! Nappaa kotitalouden lehtori Anu Heinaron vinkit.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton, Laktoositon, Kananmunaton
Ainekset
- 2 kg pilkottua omenaa
- 1 dl vettä
- 650 g (n. 7,5 dl) hillosokeria
- (Sitruunamehua, kanelitanko, vaniljatanko)
Valmistusohje
- Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Halutessasi kuori omenat.
- Keitä omenat pehmeiksi vesitilkassa välillä sekoittaen. Soseuta omenat sauvasekoittimella.
- Lisää sokeri - halutessasi mausta seos sitruunanmehulla maun mukaan tai kanelilla tai vaniljalla: lisää kanelitanko tai halkaistu vaniljatanko ja keitä 10 min. Poista mahdollisesti lisäämäsi kaneli- tai vaniljatanko.
- Tölkitä pestyihin ja keittämällä kuumennettuihin purkkeihin. Halutessasi käytä purkkien desinfioimiseen säilöntäainetta. Sulje purkit heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Säilytä viileässä. Voit myös pakastaa soseen rasioihin.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"