Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta
Tämä jälkiruoka saa makunsa aidosta vaniljatangosta. Persikoille pitää varata aikaa jäähtymiseen, joten aloita jälkiruoan valmistus hyvissä ajoin. Vadelmakastike valmistuu helpoimmin tehosekoittimessa tai yleiskoneessa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 kypsää persikkaa
- 1 vaniljatanko
- 4 dl vettä
- 1 dl sokeria
- ½ rkl puristettua sitruunamehua
- 1 litra vadelmia
- ½ dl tomusokeria
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Puolita vaniljatanko ja keitä pehmeäksi noin 10 minuuttia liemessä, jossa on vettä, sokeria ja sitruunamehua. Leikkaa veitsellä ristikuvio pariin kohtaan persikan pintaan ja kasta persikat kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Kuori ne sen jälkeen.
2. Pane persikat sokeriliemeen ja keitä niitä, kunnes ne ovat pehmenneet, koosta riippuen 10-20 minuuttia. Liemen tulisi peittää hedelmät. Lisää tarvittaessa vettä ja sokeria, kuitenkin suhteessa 4:1. Anna sitten persikoiden jäähtyä liemessä.
3. Sekoita vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu soseeksi tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Siivilöi. Tee soseesta lautaselle peili ja asettele persikat päälle. Koristele halutessasi sitruunamelissalla ja mintulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"