Omenahilloke kanelin kera

Omena ja kaneli sopivat toisiinsa ja syksyyn. Kompottiin eli hillokkeeseen tarvitset happoisia omenia. Käytä nuukasti sokeria, keitä nopeasti ja iloitse ensin ihanasta tuoksusta ja sitten mausta. Tarjoile omenakompotti mielellään haaleana jääkylmän kuohukerman kera.

Kuudelle

  • 1 kg happoisia omenia
  • 1-2 dl vettä
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä

Tarjoiluun

  • 3 dl vatkaamatonta kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja halkaise omenat, poista siemenet, ja suikaloi hedelmät.

2. Keitä suikaleita veden, sokerin ja kanelitangon kanssa 2-3 minuuttia. Suikaleet saavat olla juuri ja juuri pehmeitä.

3. Suurusta hilloke vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kylmä kerma sellaisenaan, vaahdottamatta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!