Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenahilloke kanelin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Omena ja kaneli sopivat toisiinsa ja syksyyn. Kompottiin eli hillokkeeseen tarvitset happoisia omenia. Käytä nuukasti sokeria, keitä nopeasti ja iloitse ensin ihanasta tuoksusta ja sitten mausta. Tarjoile omenakompotti mielellään haaleana jääkylmän kuohukerman kera.

Kuudelle

  • 1 kg happoisia omenia
  • 1-2 dl vettä
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä

Tarjoiluun

  • 3 dl vatkaamatonta kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja halkaise omenat, poista siemenet, ja suikaloi hedelmät.

2. Keitä suikaleita veden, sokerin ja kanelitangon kanssa 2-3 minuuttia. Suikaleet saavat olla juuri ja juuri pehmeitä.

3. Suurusta hilloke vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kylmä kerma sellaisenaan, vaahdottamatta.

Tuoreimmat aiheesta

Hillot