Persikkachutney
Milloin viimeksi olet keittänyt herkullisen chutneyn? Hedelmäosastojen persikat valmistat upeaksi lisäkkeeksi, jota voit tarjota lihan, kanan tai vaikka juustojen seurana. Tämä sopii loppuvuoden syötäväksi lahjaksikin.
- Annosmäärä: 1 purkillinen
- Ruokavalio: Maidoton, Gluteeniton, Vegaaninen
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 mieto punainen chili
- 5 persikkaa
- 1 rkl inkiväärimurskaa
- 1 dl vettä
- ½ dl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa viinietikkaa
- mustapippuria myllystä
- 1 ½ dl hillosokeria
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna chili.
- Kuori persikat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Laita ainekset kasariin ja lisää joukkoon inkiväärimurska, vesi, omenaviinietikka ja mustapippuria myllystä. Kiehauta.
- Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen joukkoon.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Laita puhtaaseen kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa