Talon auringonkukkaleipä
Auringonkukkaleipätaikinasta voi hyvin leipoa myös sämpylöitä tai annosleipiä. Nostata ne muffinivuoissa, niin niistä tulee korkeita ja hienoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl auringonkukkaöljyä
- n. 14 dl karkeaa vehnäjauhoa
- 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää suola ja öljy ja sitten jauhot ja puolet siemenistä, vaivaa sileäksi, joustavaksi taikinaksi. Alusta perusteellisiesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina kunnolla leivinpöydällä ja muotoile kaksi leipää. Levitä auringonkukansiemenet leivinpöydälle ja kääntele leipien päällyspuolta siemenissä, niin että ne tarttuvat leipien pintaan. Nosta leivät leivinpaperilla peitetylle pellille ja nostata 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leivät juuri uunin keskitason alapuolella 30-35 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa