Ruususämpylät

Nämä hienostuneet pienet sämpylät saavat osan ominaismaustaan maidosta. Nämä ovat täydellisiä alkuruokaleipiä, täytä ne mielellään lohella.

n. 25 kpl

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl maitoa, kädenlämpöistä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 12-13 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kulhoon, liuota se maitoon ja työstä mukaan öljy, suola ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan, se ei saa olla liian kova. Vaivaa, peitä muovikelmulla ja kohota n. 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Pyöritä se kolmeksi pitkoksi ja jaa pitkot paloiksi. Muotoile pyöreitä sämpylöitä ja laita ne leivinpaperille pellille. Kohota n. 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa sämpylöihin ristiviillot niiden päälle. Penslaa vatkatulla munalla, ripottele päälle unikonsiemeniä ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.