Juhlava unikkoletti
Tyylikkäitä juhlaleipiä, jollaisen voit kenties viedä kukkien sijaan ensi kerralla kutsuihin.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 7 dl vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 muna
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl vehnäleseitä
- 1 l karkeaa vehnäjauhoa
- 7-8 dl erikoisvehnäjauhoa
Voiteluun
- 1 muna
- unikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa lopuksi mukaan sen verran vehnäjauhoa, että taikina ei enää tartu ja on joustavaa. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Jaa se kahtia ja kumpikin pala vielä kolmeen osaan. Pyörittele paloista pitkät säikeet ja letitä aina kolmesta säikeestä yksi palmikkopitko. Taivuta lettien loppupäät pitkon alle ja nosta letit leivinpaperilla peitetyille uunipelleille. Peitä ja anna nousta 20 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leivät vatkatulla munalla ja sirota pinnalle unikonsiemeniä. Paista leipiä juuri uunin keskitason alapuolella noin 35 minuuttia, tai kunnes leetat kumisevat ontosti, kun niitä koputtaa pohjaan. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa