Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rukiinen saksanpähkinäleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saksanpähkinät antavat leivälle hyvää makua, mutta myös mukavaa purutuntumaa.

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 5 dl ruissihtijauhoa
  • 8-9 dl karkeaa vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Lisää suola. Rouhi pähkinät ja sekoita ja vaivaa loput ainekset nesteeseen ja sileäksi taikinaksi. Alusta hyvin, peitä leivinliinalla ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä hyvin. Muotoile kaksi pitkulaista limppua, silittele hieman vehnäjauhoa niiden pinnalle ja nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Peitä ja anna nousta 40 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla 40-50 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Jäähdytä ritilällä leivinliinan alla.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä