Rukiinen saksanpähkinäleipä

Saksanpähkinät antavat leivälle hyvää makua, mutta myös mukavaa purutuntumaa.

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 5 dl ruissihtijauhoa
  • 8-9 dl karkeaa vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Lisää suola. Rouhi pähkinät ja sekoita ja vaivaa loput ainekset nesteeseen ja sileäksi taikinaksi. Alusta hyvin, peitä leivinliinalla ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä hyvin. Muotoile kaksi pitkulaista limppua, silittele hieman vehnäjauhoa niiden pinnalle ja nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Peitä ja anna nousta 40 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla 40-50 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Jäähdytä ritilällä leivinliinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!